Επίδομα 534 ευρώ: Τέλος χρόνου για νέες αιτήσεις και αναδρομικές διορθώσεις

Λήγει σήμερα για τους εργοδότες η προθεσμία, ώστε να υποβάλλουν την αρχική «δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας-παρατάσεις/οριστικές διακοπές» εργαζομένων, που θα ισχύσει αναδρομικά για τον Μάιο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όσοι εργαζόμενοι έχουν δηλωθεί σε παράταση αναστολής για τον Μάιο θα πρέπει να λάβουν την ειδική αποζημίωση που δικαιούνται, ύψους έως και 534 ευρώ.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι με την εν λόγω ρύθμιση να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις, που έγιναν με τις αναστολές τον Μάιο. Ειδικότερα οι εργοδότες από σήμερα μπορούν να υποβάλλουν αρχική “ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ / ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ” εργαζομένων για τον μήνα Μάιο.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα να υποβληθεί ορθή επανάληψη της ίδιας δήλωσης για τις ακόλουθες και μόνο περιπτώσεις:

– διορθώσεις στο πεδίο «Ημερομηνία παράτασης / Οριστικής διακοπής» για δήλωση μεταγενέστερων ημερομηνιών από τις ήδη δηλωθείσες,
– μεταβολές τιμών από “ΝΑΙ” σε “ΟΧΙ”, στο πεδίο «Πληρωμή από εργοδότη»,
– τροποποίηση  στοιχείων μισθωμάτων για τον Μάιο.

Από 7/7 έως 31/7 οι αιτήσεις για τον Ιούνιο

Ορθή επανάληψη του εντύπου «Αίτηση /Δήλωση ένταξης στον μηχανισμό ΣΥΝ-Εργασία» μπορούν να υποβάλλουν και οι εργοδότες που δήλωσαν ήδη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις γίνονται έως και 30/6/2020 και αφορούν την τροποποίηση της ημερομηνίας ένταξης των εργαζομένων στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-Εργασία» αναδρομικά από 15/6/2020.

Για τις αναστολές συμβάσεων κατά τον μήνα Ιούνιο, για επιχειρήσεις που ο νόμος τους δίνει τη δυνατότητα να το πράξουν, η υποβολή του εντύπου «δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας-παρατάσεις/οριστικές διακοπές», θα πραγματοποιηθεί από 7/7/2020 έως και 31/7/2020. Η πληρωμή των εργαζομένων που είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιείται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχετικά Νέα