Επίδομα 534 ευρώ – Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

έσα στην επόμενη εβδομάδα και πριν από τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο το επίδομα των 534 ευρώ. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του μήνα οι μισθωτοί που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο αναμένεται να λάβουν και το δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος.

Για κάθε ημέρα που βρισκόταν σε αναστολή εργασίας ο εργαζόμενος δικαιούται 17,8 ευρώ. Η διαφορά με τον Νοέμβριο είναι πως τον Ιανουάριο οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ θα γίνουν μαζί για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ήταν η τελευταία προθεσμία για να υποβληθούν οι δηλώσεις αναστολών εργασίας του μηνός Δεκεμβρίου.

Δώρο Χριστουγέννων
Εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, οι μισθωτοί που έχουν χρόνο αναστολής τον Δεκέμβριο θα λάβουν και ένα δεύτερο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων έως 31/1 από το κράτος. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα