Επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ διεξάγεται αυτή την ώρα στην Αγίου Κωνσταντίνου, στο κέντρο της Αθήνας.Δεκάδες αστυνομικοί της υπηρεσίας πεζών περιπολιών συμμετέχουν στην επιχείρηση και πραγματοποιούν ελέγχους σε αλλοδαπούς και ημεδαπούς αλλά και προσαγωγές ατόμων και εξακρίβωση στοιχείων.

Για τις επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως αυτές θα ενταθούν για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, υλοποιώντας το πρόγραμμα της ΝΔ για την ασφάλεια. Ταυτόχρονα, κλιμακώνονται και οι έλεγχοι της Τροχαίας για παραβίαση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης, αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας και άλλες οδικές παραβάσεις.

Μιλώητας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στη βεβαίωση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής 1000 παραβιάσεων Λ.Ε.Α. μόνο κατά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και στις δεκάδες συλλήψεις και κατασχέσεις οχημάτων που πραγματοποιήθηκαν για «κόντρες» σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ολοκληρώνουν αύριο την εκπαίδευσή τους και από αρχές Ιουνίου ξεκινούν τις περιπολίες, αρχικά από τα campus των Α.Π.Θ. και Ε.Κ.Π.Α. Τέλος, ο Υπουργός ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ειδικά για την ασφάλεια στον Δήμο Αθηναίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα