Επιχείρηση διάσωσης του αντιτορπιλικού «Βέλος»: Βούτηξε δύτης να καταγράψει τις ζημιές

Ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν και σήμερα, Κυριακή (19/11) στη Θεσσαλονίκη, και χθες καταγράφηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων, ενώ το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Νέα Παραλία της πόλης, υπέστη ζημίες, λόγω των μποφόρ.

Το «Βέλος» βρέθηκε στο έλεος μανιασμένων κυμάτων με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα και σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες καταγραφής των ζημιών.

Σύμφωνα με το voria.gr, από νωρίς το πρωί της Κυριακής γερανός έχει φτάσει στη Νέα Παραλία και προσπαθεί να ανυψώσει το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», προκειμένου το πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού να πάψει να φθείρεται από τα ορμητικά κύματα.

Στην πρύμνη του αντιτορπιλικού έχει σημειωθεί ρήγμα και σήμερα γίνονται προσπάθειες από τους αρμόδιους μηχανικούς να αποκαταστήσουν ό,τι μπορούν, καταγράφοντας το μέγεθος των φθορών που έχει υποστεί το ιστορικό πλοίο, που αποτελεί ένα πλωτό μουσείο.

Στο σημείο που έχει αγκυροβολήσει το αντιτορπιλικό βρίσκεται και ένα φορτηγό-ρυμουλκό που βοηθά ουσιαστικά να συγκρατηθεί το «Βέλος» από τους ισχυρούς ανέμους και να το προστατεύσει από ενδεχόμενες νέες φθορές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Δύτης επίσης που βρίσκεται εκεί σήμερα, θα βουτήξει στο νερό, παρά τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, για να διαπιστώσει αν στο αντιτορπιλικό έχουν προκληθεί ζημίες και στην κάτω πλευρά του και έτσι να σχηματιστεί μία συνολική εικόνα των φθορών.

Δείτε video: 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα