Επέτειος Πολυτεχνείου: Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης πορεία

Με την μεγάλη πορεία από το κέντρο της Αθήνας προς την αμερικανική πρεσβεία, κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σε πάνω από 25.000 υπολογίζονται, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, οι συμμετέχοντες. Η κορυφή της πορείας έφτασε γύρω στις 8.30 έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Κηφισίας. Τέσσερις σταθμοί του μετρό έκλεισαν με εντολή της αστυνομίας, ενώ «δρακόντεια» παραμένουν τα μέτρα ασφαλείας. Νωρίτερα, σε 20 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία. Επεισόδια σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, ένταση και στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

Χιλιάδες άνθρωποι, φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων, παρατάξεων και κομμάτων βρέθηκαν και σήμερα στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτούς που πολέμησαν για τη δημοκρατία. Φοιτητές – μέλη της ΠΑΣΠ που συνόδευσαν την ιστορική σημαία ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3.30 από το Πολυτεχνείο, άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία φώναξαν συνθήματα όπως «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» και συνέχισαν την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, φτάνοντας εκεί λίγο μετά τις 5.00.

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας, ενώ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων ισχύουν στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής. Στην κυκλοφορία δόθηκε η Σταδίου λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής.

Της πορείας προπορευόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό, όπου αναγράφεται το σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί του μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00. Οι συρμοί που θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς δεν θα πραγματοποιούν στάση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα