

Η φρεγάτα «Ψαρά» κατέπλευσε, σήμερα, στο ναύσταθμο Σαλαμίνας καθώς ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES στην Ερυθρά Θάλασσα.
‘Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά τον κατάπλου της φρεγάτας στο ναύσταθμο, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας, επέβη στο πλοίο συνοδευόμενος από τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη και καλωσόρισαν τον κυβερνήτη καθώς και το πλήρωμα της φρεγάτας συγχαίροντας τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής.
Κατά την παραμονή της στην Ερυθρά Θάλασσα, η φρεγάτα κατάφερε να καταρρίψει drones των Χούθι που προσπάθησαν να επιτεθούν σε εμπορικό πλοίο.
Εντός Σεπτέμβριο αναμένεται να αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα για να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES η φρεγάτα «Σπέτσαι».
Πρώτα θα ολοκληρωθούν εργασίες στο πλοίο και εν πλω δοκιμές για το anti drone σύστημα «Κένταυρος» που θα βγει από το ΨΑΡΑ για να τοποθετηθεί στο ΣΠΕΤΣΑΙ. Οι εργασίες με τις καλωδιώσεις για την υποδοχή του anti drone συστήματος έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται απλά η μεταφορά.
Σχετικά Νέα
Ανατριχίλα! Η στιγμή που ανοίγουν τον τάφο του Ιησού Χριστού
«Έχω μείνει άφωνος. Τα γόνατά μου τρέμουν, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει.
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.