Επένδυση στο Ελληνικό: Τροπολογία για επιτάχυνση της διαδικασίας

Τροπολογία για την επένδυση στο Ελληνικό κατάθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση στη ρύθμιση των 120 δόσεων, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Η τροπολογία αφορά στον «καθορισμό των όρων δόμησης για την κατάρτιση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά», όπως περιγράφεται η επίμαχη τροπολογία.

Η επίμαχη τροπολογία που υπογράφεται από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ενέργειας, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τροποποιεί τον νόμο 4062 του 2012 και πιο συγκεκριμένα παράγραφο για το ύψος κτιρίων και εγκαταστάσεων εντός του πάρκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία, η κατασκευή υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων στο Ελληνικό σε επί μέρους ζώνες ή περιοχές «πρέπει να τεκμηριώνεται από ειδική μελέτη ως αναγκαία για λόγους τεχνικούς, ειδικών κατασκευών ή πρότυπων αρχιτεκτονικών λύσεων που αποβλέπουν στο να καταστήσουν την έκταση ή τμήμα αυτής σημείο προορισμού και να μην επιδεινώνει το οικιστικό περιβάλλον, όμορων κτιρίων ή οικιστικών περιοχών από την άποψη των συνθηκών ηλιασμού, φωτισμού και αερισμού».

Επίσης, με βάση την τροπολογία, «δεν επιτρέπεται η κατασκευή υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, με εξαίρεση το τμήμα αυτού που έχει πρόσωπο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία «κρίνεται αναγκαία και κατάλληλη» καθώς αποσαφηνίζονται σημεία της ρύθμισης του ν.4062/2012 ως προς το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά προκειμένου, όπως σημειώνεται, «να ολοκληρωθεί με ταχύτητα, αλλά και με σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον η επένδυση στο Ελληνικό».

Σχετικά Νέα