Επένδυση 360 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης από την αμερικανική Sixth Street Partners

Επένδυση ύψους 360 εκατ. ευρώ στην ποδοσφαιρική Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε η Sixth Street Partners, παρέχοντας στον σύλλογο κεφάλαια που του είναι ιδιαίτερα απαραίτητα σε μια φάση ανακαίνισης του σταδίου του στην ισπανική πρωτεύουσα, που αναμένεται να κοστίσει 800 εκατ. ευρώ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

H Sixth Street θα έχει έτσι το δικαίωμα να προσπορίζεται κέρδη από συγκεκριμένες δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου για 20 χρόνια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η επενδυτική εταιρεία.

Η αμερικανική επενδυτική αγοράζει έτσι μερίδιο 30% στις δραστηριότητες του σταδίου και θα λαμβάνει μερίδιο από όλες τις δραστηριότητες πλην των πωλήσεων εισιτηρίων διαρκείνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία εξασφάλισε τον 35ο τίτλο πρωταθλήματος στην Ισπανία για τη σεζόν, μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πόρους της επένδυσης κατά το δοκούν, ακόμη και για μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για την πλέον επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη, με 13 τίτλους Κυπέλλου Πρωταθλητριών – Champions League, ενώ αργότερα εντός Μαΐου θα διεκδικήσει και 14ο τίτλο, κόντρα στην αγγλική Λίβερπουλ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και την Legends, μια αμερικανική εταιρεία διαχείρισης αθλητικών και άλλων ζωντανών θεαμάτων, την πλειοψηφία των μετοχών της οποίας ελέγχει η Sixth Street και η οποία επιβλέπει τις δραστηριότητες λιανικών πωλήσεων της Ρεάλ ήδη από το 2020.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης του Σαντιάγο Μπερναμπέου, θα υπάρχει δυνατότητα το γκαζόν να αποθηκεύεται ώστε στο στάδιο να μπορούν να διοργανωθούν προσοδοφόρες εκδηλώσεις μη ποδοσφαιρικού χαρακτήρα, όπως συναυλίες και αγώνες τένις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα