Επενδύσεις που θα φέρουν αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης ζητάει η Λαγκάρντ

Ενα νέο «συνδυασμό ευρωπαϊκών πολιτικών» για την προώθηση της οικονομίας της ευρωζώνης, ζήτησε σε ομιλία της την Παρασκευή η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει μια «στρατηγική αναθεώρηση» στο άμεσο μέλλον και ανέφερε ότι η νομισματική πολιτική θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της γρηγορότερα, με λιγότερες παρενέργειες, αν άλλες πολιτικές τη στήριζαν.

Ζήτησε βοήθεια από τη δημοσιονομική πολιτική, με μια «πιο παραγωγική, πιο ψηφιακή και πιο πράσινη» στάση.

Η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ ζήτησε επίσης την ολοκλήρωση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς, της ένωσης των κεφαλαιαγορών και της ενιαίας αγοράς υπηρεσιών.

Η ευρωζώνη πρέπει να ενδυναμώσει την εγχώρια ζήτηση και μέσω πιο μεγάλων δημόσιων επενδύσεων, εάν πρόκειται να αντέξει την αδυναμία στο εξωτερικό, σημείωσε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε: «Η απάντηση βρίσκεται στη μετατροπή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου σε μία ανοιχτή αλλά με αυτοπεποίθηση οικονομία -μία οικονομία που αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική της Ευρώπης για υψηλότερα ποσοστά εγχώριας ζήτησης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης».

Επαναβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ από την πλευρά της θα συνεχίσει «να στηρίζει την οικονομία και να ανταποκρίνεται σε μελλοντικούς κινδύνους», ενώ θα παρακολουθεί τις «παρενέργειες» της διευκολυντικής πολιτικής της.

Σχετικά Νέα