

Μαχητές των Ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα τη βόρεια πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, την πόλη που ήταν το τελευταίο προπύργιο των αφγανικών κυβερνητικών δυνάμεων στον βορρά, με τις δυνάμεις ασφαλείας να τρέπονται σε φυγή και να κατευθύνονται στα σύνορα με το Ουζμπεκιστάν, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της επαρχίας Μπαλχ.
“Οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο της Μαζάρ-ι-Σαρίφ”, δήλωσε ο Αφζάλ Χαντίντ, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Μπαλχ, προσθέτοντας ότι η πόλη φαίνεται πως έπεσε χωρίς να γίνει μάχη. Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν τον εξοπλισμό τους και κατευθύνθηκαν προς τη συνοριακή διάβαση.
“Όλα τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έφυγαν από την πόλη Μαζάρ”, δήλωσε, παρότι σποραδικές συγκρούσεις συνεχίζονται σε μια περιοχή έξω από το κέντρο της πόλης.
Σχετικά Νέα
Καιρός: Έρχονται τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πέφτει ξανά η θερμοκρασία
Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με.
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.