

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, μέχρι στιγμής τα αναδρομικά των συνταξιούχων καταβλήθηκαν ομαλά και χωρίς λάθη. Σε αυτή την κατηγορία υπήρχε η εκκρεμότητα για 172.222 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων που έπρεπε με κληρονομικό δικαίωμα να το πάρουν οι δικαιούχοι. Η διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί και η πλατφόρμα είναι σε λειτουργία. Δε χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία για την αίτηση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η πληρωμή να γίνει μέχρι τέλος του χρόνου.
Αναφορικά με το έκτακτο επίδομα για δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι αυτό θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει και γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς. Για τους νοσοκομειακούς, δεν προβλέπεται κάποιο κονδύλι στον προϋπολογισμό.
Αναφέρθηκε και στις εκκρεμείς συντάξεις υποστηρίζοντας πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2021 να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις, ενώ τέλος Νοέμβρη θα καταβληθεί και η αύξηση των προσωρινών συντάξεων.
Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, τόνισε πως θα καταβληθεί στην ώρα του, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. «Οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν αυτό που τους αναλογεί και μέχρι τέλος του χρόνου θα κα βληθεί από το κράτος στους εργαζομένους για το κομμάτι του δώρου που αντιστοιχεί στις αναστολές», είπε χαρακτηριστικά.
Για τα όρια συνταξιοδότησης είπε πως παραμένουν αναλλοίωτα.
Ακόμα, για το επίδομα των 400 ευρώ υποστήριξε πως θα το λάβουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα καλύψει τις ευάλωτες ομάδες που είναι στα όρια της φτώχειας.
Τέλος, σημείωσε πως θα καταβληθεί επίδομα σε όσους είναι σε αναστολή και τον Δεκέμβριο, ενώ για τις συντάξεις είπε πως μέχρι το 2070 είναι απόλυτα διασφαλισμένες.
Σχετικά Νέα
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.
Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά ταμπλό μετά την κατρακύλα στη Wall
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ασιατικές αγορές, παρασυρόμενες από το.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (22/04/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ
Κορκίδης: Οι τρεις λόγοι της αύξησης του κύκλου εργασιών το φετινό Πάσχα
Ενθαρρυντική είναι η πρώτη αποτίμηση της πασχαλινής αγοράς, τόσο για την έναρξη όσο και.