Επεισόδια σε προεκλογική συγκέντρωση του Ράμα στην Σκόδρα

Πολεμικό ήταν το κλίμα για ακόμη μία φορά σε προεκλογική συγκέντρωση του Έντι Ράμα, αυτή τη φορά στην πόλη Σκόδρα.

Εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, με την αστυνομία να απαντά με χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού.
rama2

Επικεφαλής των διαδηλωτών ήταν η δήμαρχος της πόλης Βολτάνα Αντέμι, μέλος του Δημοκρατικού κόμματος της Αλβανίας.

Η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι θα μποϋκοτάρει τις δημοτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου και προειδοποιεί ότι δε θα επιτρέψει τη διεξαγωγή τους.

Αλβανία: Επεισόδια σε ομιλία του Έντι Ράμα

Ο Ράμα πραγματοποίησε, κανονικά, την ομιλία του στην οποία κάλεσε όποιον θέλει να απέχει από τις εκλογές να το κάνει χωρίς να εμποδίζει τους άλλους από το να ψηφίσουν. Επίσης χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την προσπάθεια ακύρωσης των εκλογών.

rama1

Υπενθυμίζεται πως στην πόλη της Σκόδρας μια ημέρα πριν υπήρξαν επεισόδια όταν οπαδοί της αντιπολίτευσης επεχείρησαν να εκδιώξουν την εκλογική επιτροπή τοπικών εκλογών. Ο Ράμα ανακοίνωσε την ομιλία του εκτάκτως μετά απ’ τα επεισόδια θέλοντας να έρθει σε μετωπική σύγκρουση, κάτι που μαρτυρά πως είναι αποφασισμένος να φτάσει την κόντρα μέχρι τέλους.

Την ακύρωση των εκλογών επιχειρεί και ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος έχει εκδώσει σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Ο Έντι Ράμα τον κατηγορεί ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά» και ζητά την καθαίρεση του Μέτα.

Σχετικά Νέα