

Επεισόδια με Ρομά σημειώθηκαν και απόψε (14.11.2023) στην Αλίαρτο, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα permissos.gr, ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους Ρομά και να ανοίξουν τον δρόμο, του πέταξαν μπουκάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Ο κ. Ντασιώτης μεταφέρθηκε το Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.
“Σήμερα ήταν πολύ πιο εξαγριωμένο το πλήθος. Έγινε προσπάθεια να τους κατευνάσω. Κάποιοι επιτέθηκαν και με τραυμάτισαν και έχω τέσσερα ράμματα”, δήλωσε στο STAR κεντρικής Ελλάδας.
Ένταση σε Μέγαρα και Θεσσαλονίκη
Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια στα Μέγαρα και στη Θεσσαλονίκη.
Στα Μέγαρα, Ρομά συγκεντρώθηκαν στο ύψος του ΣΕΑ επί της εθνικής οδού, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και πετώντας πέτρες, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα μέχρι 21.30, οπότε άνοιξε ο δρόμος.
Σύμφωνα με το thriassio.gr, ομάδα Ρομά έσπασε τις τζαμαρίες του οχήματος τη στιγμή που αυτό επέστρεφε από το Ναύπλιο. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο, ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία.
Στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας δεκάδες Ρομά έστησαν πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Πόντου και φώναζαν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σχετικά Νέα
Βουλή: Ψηφίστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής και επί των άρθρων, το σχέδιο νόμου.
Ερντογάν: Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας
Σε ανάρτησή του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε σχετικά με την επίσκεψή του.
Αναχώρησε από την Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν
Αναχώρησε λίγο μετά τις 6 μ.μ. από την Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ.
Συνάντηση της Κατ. Σακελλαροπούλου με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο
Στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στις 11:30 τον Τούρκο.