Επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα, Θήβα, Θεσσαλονίκη

Επεισόδια με Ρομά σημειώθηκαν και απόψε (14.11.2023) στην Αλίαρτο, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα permissos.gr, ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους Ρομά και να ανοίξουν τον δρόμο, του πέταξαν μπουκάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Ο κ. Ντασιώτης μεταφέρθηκε το Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

“Σήμερα ήταν πολύ πιο εξαγριωμένο το πλήθος. Έγινε προσπάθεια να τους κατευνάσω. Κάποιοι επιτέθηκαν και με τραυμάτισαν και έχω τέσσερα ράμματα”, δήλωσε στο STAR κεντρικής Ελλάδας.

Ένταση σε Μέγαρα και Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια στα Μέγαρα και στη Θεσσαλονίκη.

Στα Μέγαρα, Ρομά συγκεντρώθηκαν στο ύψος του ΣΕΑ επί της εθνικής οδού, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και πετώντας πέτρες, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα μέχρι 21.30, οπότε άνοιξε ο δρόμος.

Σύμφωνα με το thriassio.gr, ομάδα Ρομά έσπασε τις τζαμαρίες του οχήματος τη στιγμή που αυτό επέστρεφε από το Ναύπλιο. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο, ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία.

Στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας δεκάδες Ρομά έστησαν πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Πόντου και φώναζαν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα