Επεισόδια με μολότοφ στο ΑΠΘ μεταξύ αγνώστων και αστυνομίας

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ αγνώστων και αστυνομικών δυνάμεων, σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, περιμετρικά αλλά και εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείτο μουσική εκδήλωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου στις 02:30, νεαροί επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία που φρουρούσε την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και κάνοντας χρήση δακρυγόνων, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Εγνατία, με τη ρίψη μολότοφ προς την πύλη εμπορευμάτων της ΔΕΘ από τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι καταδιώχτηκαν από τους αστυνομικούς και επέστρεψαν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου. Προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένο όχημα. Ακολούθησαν νέες ρίψεις μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι νεαροί πέταξαν περίπου 30 μολότοφ, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων.

Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μια ώρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, από το Συντριβάνι μέχρι τη λεωφόρο 3ης Σεπτεμβρίου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές ατόμων, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.