Επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των σχολείων και τα πρωτόκολλα για την πανδημία.

Σύμφωνα με το Mega, oμάδα αγνώστων, που δε συμμετείχαν στη διαδήλωση, με κουκούλες full face, επιτέθηκε με πέτρες και καπνογόνα εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν στο υπουργείο, ενώ η ΕΡΤ μετέδωσε πως υπήρξε και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης κατά των ανδρών της Αστυνομίας.

Οι μαθητές διαχώρισαν τη θέση τους από την ομάδα των κουκουλοφόρων, ζητώντας να σταματήσει η ένταση.

Νωρίτερα, από τη Βουλή η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, η κ. Κεραμέως τονίζοντας ότι «Εντοπίστηκαν χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα, 31.000 μέχρι χθες, τα οποία απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού. Δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία κάνατε μία δήθεν απεγνωσμένη έκκληση – να μην ανοίξουν τα σχολεία. Αν σας είχαμε ακούσει, αυτά τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας. Δεν θα είχαν κοινωνικές επαφές με τουλάχιστον άλλα 10; 310.000 εν δυνάμει κρούσματα κ. Φίλη, ως απόρροια της έκκλησής σας. Ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα