Επανεκκίνηση τρένων και προαστιακού από αύριο – Οι δικλείδες ασφαλείας

Αύριο ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν χθες κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας Σιδηροδρόμων για τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι αμαξοστοιχίες να κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν, σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής.

Σε όλα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού, θα υπάρχουν αυστηρά, δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας συνοδός, ενώ θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες, σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα, ήταν μόνο ένας.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης στις σήραγγες, οι ραδιοεπικοινωνίες και ο φωτισμός στις σήραγγες. Αποφασίστηκε να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου αλλά και στο πεδίο με σενάρια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και θα συμμετέχουν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Τέλος, θα μειωθεί η ταχύτητα με την οποία θα κινούνται τα τρένα. Συγκεκριμένα, οι προαστιακοί και οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες θα κινούνται με 80 χλμ την ώρα και οι επιβατικές αμαξοστοιχίες με 100 χλμ. την ώρα

Τα δρομολόγια που ξεκινούν αύριο
Ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα
Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα
Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη
ο Προαστιακός Πάτρα – Ρίο
Παράλληλα θα ξεκινήσουν δύο ζεύγη εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα