«Επανεκκίνηση» στις σχέσεις κράτους – εκκλησίας

Στη συνάντηση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Άνθιμος, συμφώνησαν για μια νέα αρχή ανάμεσα στην εκκλησία και την κυβέρνηση με φόντο την επόμενη μέρα, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει πως επί της ουσίας ξεκινά από την αρχή ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τα όσα είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα σε Ιερώνυμο και Τσίπρα.

«Πολύ χαίρομαι που σας καλωσορίζω και επίσημα στο Μέγαρο Μαξίμου Μακαριότατε. Χαίρομαι πάρα πολύ που σας συναντώ και προσβλέπω σε μία πολύ ουσιαστική συνεργασία μαζί σας. Είναι πολλά τα ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Πάντα όμως με καλή πίστη, με καλή διάθεση, και σεβόμενοι τις Συνταγματικές επιταγές των άρθρων 3 και 13 του Συντάγματος -στα οποία, όπως εξάλλου σας έχω ήδη ενημερώσει, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στη συνταγματική αναθεώρηση. Οπότε και πάλι καλωσήρθατε, και χαίρομαι πάρα πολύ που σας υποδέχομαι», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο Ιερώνυμος δήλωσε ότι αποσκοπεί σε στενή συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση. «Χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα γιατί μου δίνεται αυτή η ευκαιρία και προσωπικά και φιλικά να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου δύναμη πολλή, υπομονή πολλή, κουράγιο πολύ, διότι είναι το έργο τεράστιο, η πατρίδα μας έχει τόσες ανάγκες. Και θα ήθελα προσωπικά να ευχηθώ να έχετε αυτό το κουράγιο και αυτή τη δύναμη, ώστε και στα προβλήματα αυτά που θίξατε, και άλλα που υπάρχουν πολλά, μέσα σε μία στενή συνεργασία όσο αφορά τον χώρο της Εκκλησίας και το χώρο της Πολιτείας, να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και τις κατάλληλες τοποθετήσεις. Καλή δύναμη»

Σχετικά Νέα