Επαφές Ν. Δένδια με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο twitter, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων, ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι ισχυρές διμερείς σχέσεις.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς, τον πρωθυπουργό, Ντούσκο Μάρκοβιτς, καθώς τον πρόεδρο της Βουλής, Ιβάν Μπράτζοβιτς.

Αργότερα σήμερα, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κροατία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο. Στη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τoν υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν στη διμερή συνεργασία, καθώς και σε ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά Νέα