Επαφές με στελέχη του ΔΝΤ είχε ο Χάρης Θεοχάρης στην Ουάσινγκτον

Επαφές με στελέχη του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, είχε στην Ουάσιγκτον ο βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος επισκέφθηκε την αμερικανική πρωτεύουσα επ’ ευκαιρία της ετήσιας γιορτής που διοργανώθηκε με αφορμή την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Alpha 989 ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με τους θεσμούς που επηρεάζουν τη χώρα και «όλοι αναγνωρίζουν την πρόοδο της χώρας, αλλά όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό το μίγμα της υπερφορολόγησης».

Ερωτηθείς για την εικόνα που έχει το ΔΝΤ ο κ. Θεοχάρης είπε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  ότι οι συνομιλητές του, τού εξέφρασαν μια συγκρατημένη ανησυχία. «Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν αρκετά χειρότερη από πέρυσι, λόγω του γεγονότος ότι έχουν παρθεί πίσω αρκετές παρεμβάσεις, κάτι που αυξάνει τους κινδύνους και πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις», είπε.

Αναφορικά με τον νέο «νόμο Κατσέλη» ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «οι συνομιλητές του δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν με ιδέες και τρόπους για να δοθεί μια λύση στην πράξη και να μην χρειαστεί να γίνουν αλλαγές».

Σχετικά Νέα