

Σε συνεδρίαση της Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, , αποφασίστηκε (Απόφαση 814/2023), ομόφωνα, η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την NESTLÉ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. επί τμήματος της επιχείρησης ISO-PLUS ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ Α.Ε. που αφορά στη διανομή της σειράς προϊόντων με το σήμα Solgar σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 του Ν.3959/11.
Οι σχετικές αγορές, οι οποίες αφορούν στην υπό κρίση συναλλαγή είναι η προμήθεια και διανομή των (μη συνταγογραφούμενων) συμπληρωμάτων διατροφής (Vitamins, Minerals & Supplements ή VMS) όπως βιταμίνες και συμπληρώματα, πολυβιταμίνες, μέταλλα, βότανα και φυτικά εκχυλίσματα κ.α. σε εθνικό επίπεδο.
Στην υπό κρίση συναλλαγή δεν προκύπτουν οριζοντίως η καθέτως επηρεαζόμενες αγορές υπό καμία θεώρηση, καθώς σε οριζοντίως συνδεόμενες αγορές και υπό-αγορές το αθροιστικό μερίδιο αγοράς των μερών δεν υπερβαίνει το 15% ενώ σε καθέτως συνδεόμενες αγορές και υπό-αγορές το αθροιστικό μερίδιο αγοράς των μερών δεν υπερβαίνει το 25 %.
Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ομόφωνα ενέκρινε κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.
Σχετικά Νέα
Τα 4Π του Marketing όπως δεν στα έχει πει κανείς
Όταν αναφερόμαστε στα 4Π του marketing (Προϊόν, Τιμή, Διανομή, Προώθηση), όλοι κατανοούμε τη θεωρητική.
Άλμα 2% το αργό
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο, αντλώντας ώθηση από το.
Wall Street: Άνοδος λόγω θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου και Μπέσεντ
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές την Τρίτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διακόπτοντας έτσι το.
Θετικά αντέδρασαν τα ελληνικά ομόλογα στην αναβάθμιση από την S&P
Περιορισμένο θετικό αντίκτυπο στην εγχώρια αγορά ομολόγων είχε η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της.