Έως τα τέλη Νοεμβρίου θα φέρνει κόσμο στην Ελλάδα η TUI

Έως τα τέλη Νοεμβρίου θα φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα ο γερμανικός όμιλος TUI, καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση που οδηγεί στη διεύρυνση της φετινής σεζόν. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα και το κεντρικό μήνυμα που έφερε το μέλος του διοικητικού δυμβουλίου της TUI κ. Sebastian Ebel στη συνάντηση εργασίας που είχε με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

H κατάταξη της Ελλάδας κατά τη φετινή περίοδο στην πρώτη θέση μεταξύ των δημοφιλών τουριστικών προορισμών για τους επισκέπτες της TUI, έφερε αύξηση του μεριδίου αγοράς της χώρας μας εντός του μεγάλου tour operators.

Κεντρικό ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη, παρ’ ότι δεν έλειψαν οι τα μεγάλα προβλήματα και οι ματαιώσεις ολόκληρων προορισμών, έπαιξε η (γενικά) εξαιρετική υγειονομική διαχείριση της πανδημίας από τις ελληνικές αρχές και η υποδειγματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους επαγγελματίες του τουρισμού στη χώρα μας.

Μάλιστα, όπως μετέφερε ο κ. Ebel και για τον τομέα της κρουαζιέρας υπάρχει κινητικότητα, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη Μεσόγειο που η TUI Cruises ξεκίνησε το πρόγραμμα κρουαζιέρας της και από την περασμένη εβδομάδα προσφέρει κρουαζιέρες από την Κρήτη με προορισμό την Κέρκυρα και με ενδιάμεση στάση στο λιμάνι του Πειραιά.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη στρατηγική προτεραιότητα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου για την επόμενη σεζόν, σημειώνοντας ότι το καθολικό Πάσχα του 2021 αποτελεί μια ευκαιρία ώστε η έναρξη της περιόδου να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, αξιοποιώντας τις διακοπές μεγάλων αγορών για τη χώρα μας.

«Η επόμενη περίοδος θα βρει την Ελλάδα ακόμα πιο έτοιμη για να υποδεχθεί ξένους επισκέπτες απρόσκοπτα και με ασφάλεια», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Αναφερόμενος στην επόμενη σεζόν, ο κ. Sebastian Ebel σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί καλά για την επανέναρξη και τη λειτουργία του τουρισμού. Αυτό αποδεικνύει πως μπορείς να προσφέρεις υπέροχες εμπειρίες διακοπών και, ταυτόχρονα, να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών, των υπαλλήλων και του τοπικού πληθυσμού στους τουριστικούς προορισμούς. Θέλουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις στενές μας σχέσεις με την Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος για τη σεζόν του 2021 στην Ελλάδα».

Σχετικά Νέα