

Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για συρροή κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα, καθησυχάζει ο ΕΟΔΥ, διευκρινίζοντας, παράλληλα ότι ο μηνιγγιτιδόκκος δεν επιβιώνει στο περιβάλλον γι’ αυτό και δεν απαιτείται η εφαρμογή ειδικών μέτρων απολύμανσης, ούτε το κλείσιμο σχολείων.
Ο ΕΟΔΥ διευκρινίζει ότι φορείς του μηνιγγιτιδόκοκκου (χωρίς να νοσούν) είναι περίπου το 10% του γενικού πληθυσμού, το 2% των παιδιών που δεν πηγαίνουν στο παιδικό σταθμό(τα παιδιά που πηγαίνουν είναι φορείς σε μεγαλύτερο ποσοστό) και το 24-37% των εφήβων και των νέων ηλικίας 15 έως 24 ετών.
Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο μηνιγγιτιδόκκος μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορί του αίματος και να προκαλέσει ασθένεια απειλητική για τη ζωή, όπως σηψαιμία ή μηνιγγίτιδα.
Παράγοντες κινδύνου για νόσηση είναι το κάπνισμα,η πρόσφατη νόσηση από ιώσεις του αναπνευστικού, η πρόσφατη κατανάλωση ανατιβιοτικών, η πτώση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού και η ηλικία (βρέφη και νέοι 15-24 ετων κινδυνεύουν περισσότερο).
Κάθε χρόνο, περίπου αυτήν την περίοδο έως και το Μάρτιο καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μηνιγγίτιδας. Μετά την έξαρση αναπνευστικών ιώσεων παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας (εξασθένηση του οργανισμού.
πηγή: ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Νέο ψηφιακό εργαλείο για τις Σπάνιες Παθήσεις
Η Ένωση Σπανίων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Χάρτη Σπανίων.
Αύξηση κρουσμάτων σε ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια
Ιλαρά, μηνιγγίτιδα, κίτρινος πυρετός… Ασθένειες ή μολύνσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν χάρη στον.
Κατάθλιψη: Αυξάνει τα ποσοστά ατυχημάτων σε οδηγούς άνω των 65 ετών
Υπολογίζεται ότι το 25% όλων των οδηγών θα είναι άνω των 65 ετών έως.
Μπάρες πρωτεΐνης ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ
Μπάρες πρωτεΐνης ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του.