Έντονη νευρικότητα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Νευρικότητα εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να ανακόπτουν την ανοδική ορμή που εκδηλώθηκε χτες, αλλά και τις πρωινές διαθέσεις να ακολουθήσει το θετικό διεθνές κλίμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,19% στις 625,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.496,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,64% στις 297,90 μονάδες.

Μετά τη χθεσινή άνοδο οι πωλητές και κυρίως τα χαρτοφυλάκια που θέλουν να ενθυλακώσουν μέρος των κερδών τους κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ταμπλό, χωρίς όμως η αγορά να δέχεται ισχυρές πιέσεις που να χαλούν τελείως το κλίμα, το οποίο είναι βελτιωμένο μετά την ανοδική διάσπαση των 613 μονάδων σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και των 1.481 μονάδων σε επίπεδο FTSE 25. Πλέον μπροστά του ο ΓΔ έχει το επίπεδο των 630 μονάδων, όμως σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, μόνο μια κίνηση άνω των 645 μονάδων μπορεί να αλλάξει μεσοπρόθεσμα την αρνητική τεχνική εικόνα.

Η υποστήριξη επίσης έρχεται από το θετικό διεθνές κλίμα, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία για την ανακάλυψη εμβολίου το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κορονοϊό. Ωστόσο, οι επενδυτές διατηρούν το βλέμμα τους στραμμένο και στην ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η οποία έδειξε σημάδια κλιμάκωσης το σαββατοκύριακο.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα