Έντονες αντιδράσεις υγειονομικών για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Κύμα οργής σηκώνεται για την αφωνία της 6ης ΥΠΕ αλλά και της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγρινίου αναφορικά με τις σοβαρές εξελίξεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου μέλη του προσωπικού εργάστηκαν όντας θετικά στον κορωνοϊό μην γνωρίζοντας το ωστόσο καθώς το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε με έξι ημέρες καθυστέρηση.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεως Νοσοκομειακών Ιατρών Παναγιώτης Παπανικολάου κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» για το γεγονός πως για τεστ (μοριακά PCR) στο νοσοκομείο Αγρινίου που έγιναν στις 13/11 τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά στις 19/11 με αποτέλεσμα πέντε υγειονομικοί (ασυμπτωματικοί) αυτές τις 6 μέρες να εργάζονταν κανονικά στο νοσοκομείο.

Την απουσία μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο Αγρινίου θίγει-μεταξύ άλλων- σε ανάρτηση του ο εργαζόμενος στο νοσηλευτικό ίδρυμα Στέλιος Μερμίγκης.

Παρατηρεί χαρακτηριστικά πως «από τον Μάρτιο που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος «τόλμησε» να προβεί σε μια δωρεά μοριακού αναλυτή PCR με ένα μεγάλο αριθμό τεστ στο νοσοκομείο μας αλλά αυτό δεν ευοδώθηκε ποτέ, έχουν περάσει κοντά στους 8 μήνες. Άραγε τι ακόμη περιμένουν οι ιθύνοντες να συμβεί επιπλέον, προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την προμήθεια ενός τέτοιου αναλυτή με το συνοδό φυσικά εξοπλισμό του που θα μπορεί άμεσα να δίνει απαντήσεις και να διευθετούνται τα περιστατικά; Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα και κάθε καθυστέρηση στο θέμα αυτό ίσως αποβεί μοιραία».

Σημειώνει εξάλλου πως «η σιωπή, η αφωνία, η απουσία όλων εκείνων που εκ της θέσεως τους έπρεπε από την πρώτη στιγμή να σηκώσουνε το θέμα και να απαιτήσουν τα δέοντα θα αποτελεί ένα θλιβερό παράσημο για το υπόλοιπο του βίου τους».

Σχετικά Νέα