

Όπως κάθε χρόνο η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής, γνωστή ως NORAD παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το ταξίδι του Άγιου Βασίλη. Πως όμως ξεκίνησε αυτή η παράδοση;
Το 1955, από τυπογραφικό λάθος σε διαφήμιση πολυκαταστήματος ένα μικρό παιδί τηλεφώνησε σε στρατιωτικό κέντρο διοίκησης του Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ζητώντας να μιλήσει στον Άγιο Βασίλη.
Ο συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας Χάρι Σόουπ, που απάντησε, δεν θέλησε να απογοητεύσει το παιδί και προσποιήθηκε ότι ήταν αυτός ο Άγιος Βασίλης. Καθώς οι τηλεφωνικές κλήσεις πλήθαιναν, ο Σόουπ ανέθεσε σε έναν αξιωματικό να συνομιλεί με τα παιδιά και να λύνει τις απορίες τους, ξεκινώντας ένα έθιμο που συνέχισε η NORAD μετά τη δημιουργία της το 1958.
Έτσι, κάθε παραμονή Χριστουγέννων ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθε ηλικίας πιστός στο ραντεβού του, αφού έχει διαβάσει με προσοχή τα γράμματα που του έστειλαν από όλον τον κόσμο ξεκινά το ταξίδι του με το έλκηθρο και τους ταράνδους και οι άνδρες της NORAD στέλνουν το σήμα του σε όλο τον κόσμο.
Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEws
Η Ουκρανία γιορτάζει τα τρίτα Χριστούγεννα μετά τη ρωσική εισβολή και στρατιώτες παίζουν μία πασίγνωστη χριστουγεννιάτικη μελωδία που βασίζεται σε Ουκρανικά κάλαντα.
«Ζεστά» Χριστούγεννα κάνουν στην Αυστραλία, όπου γιορτάζουν με καύσωνα και υπό την απειλή των πυρκαγιών. Και στη Μελβούρνη η ομογένεια γιορτάζει με τον δικό της τρόπο…
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Αναφέρει πως αποκάλυψε ουγγρικό δίκτυο κατασκοπείας
Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU ανακοίνωσε σήμερα ότι αποκάλυψε δίκτυο κατασκόπων που διαχειριζόταν το.
Σουηδία: Βλάβη στο μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της χώρας – Η σοβαρότερη της τελευταίας 5ετίας
Η βλάβη στον πυρηνικό σταθμό του Oskarshamn, τον μεγαλύτερο της Σουηδίας, χαρακτηρίζεται ως η.
Συμφωνία Τραμπ–Στάρμερ με αστερίσκους: Μειώσεις δασμών, αλλά χωρίς πλήρη ελευθερία στο εμπόριο
Οπρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσαν την Πέμπτη μια περιορισμένη διμερή εμπορική συμφωνία,.
Πούτιν: Γιορτάζει με μεγαλοπρέπεια την 9η Μαΐου, αλλά χωρίς εκεχειρία στο μέτωπο
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να εκφωνήσει σήμερα λόγο ενώπιον των ρωσικών στρατευμάτων και των.