Έντγκαρ Άλαν Πόε: Ο μοναδικός «κυνηγός της αβύσσου»

Ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε γεννήθηκε, σαν σήμερα, στις 19 Ιανουαρίου 1809.

Λίγοι έχουν επηρεάσει τη λογοτεχνία, με τόσο ειδικό τρόπο, όπως ο Αμερικανός ποιητής και πεζογράφος, Έντγκαρ Άλαν Πόε (1809-1849).

Εξέλιξε το αστυνομικό μυθιστόρημα με τρεις ιστορίες του ήρωα του Ωγκύστ Ντυπέν, μεταξύ αυτών «Οι Δολοφονίες της Οδού Νεκροτομείου». Οι ιστορίες του Πόε ενέπνευσαν τις ιστορίες του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς. Παράλληλα, το κείμενο με τίτλο Εύρηκα ήταν μια προαναγγελία του λογοτεχνικού είδους της φανταστικής επιστημονικής πεζογραφίας.

Ο Πόε επηρέασε σημαντικούς λογοτέχνες, όπως ο Μποντλέρ και ο Μαλαρμέ, οι οποίοι μετέφρασαν έργα του. Ο Μαλαρμέ, μάλιστα, αφιέρωσε ποιήματα στον Πόε. Ο Ιούλιος Βερν έγραψε ένα δοκίμιο για τον Πόε. Αξιοσημείωτο είναι πως ζωγράφοι όπως ο Μανέ και ο Ντορέ έφτιαξαν αναπαραστάσεις έργων του Αμερικανού και πεζογράφου.

Στις 29 Ιανουαρίου 1845 δημοσιεύεται το «Κοράκι» 

Το Κοράκι είναι αφηγηματικό ποίημα του Αμερικανού ποιητή Έντγκαρ Άλλαν Πόε, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1845. Είναι γνωστό για τη λυρικότητά του, τη χαρακτηριστική γλώσσα, και τη μεταφυσική του ατμόσφαιρα.

Το ποίημα περιλαμβάνει αναφορές σε παραδοσιακά και κλασικά στοιχεία.

Σχετικά Νέα