Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Πρόκληση από ομάδα που χαιρετούσε ναζιστικά – Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα

Ένταση σημειώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν άτομα από το ακροατήριο, υποστηρικτές των κατηγορουμένων, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Ιωάννη Λαγού και του Ηλία Κασιδιάρη που είναι παρόντες, και να χαιρετούν ναζιστικά.

Η πλευρά όπου βρίσκονται η Μάγδα Φύσσα και φίλοι του δολοφονημένου γιού της Παύλου, αντέδρασε με συνθήματα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Η Μάγδα Φύσσα διαμαρτυρήθηκε έντονα και απευθυνόμενη στους αστυνομικούς φώναξε: «Τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Από την αρχή της διαδικασίας περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγό-Κασιδιάρη που κρατούνται, ενώ παρών στο δικαστήριο είναι και ο Στ. Μπούκουρας.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση του Νικ. Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε μεταξύ άλλων ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Ιω. Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, επαναλαμβάνοντας ότι ο εντολέας του είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Η πρόεδρος αντέδρασε λέγοντάς του πως «δεν είμαστε Βουλή, κύριε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα