Ένταση σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας – Παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας πραγματοποιήθηκε έξω από συμβολαιογραφείο της Αθήνας, το πρωί της Τετάρτης.

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Μαυροκορδάτου στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, μέλη του ΠΑΜΕ και η οικογένεια της οποίας το σπίτι έβγαινε σε πλειστηριασμό είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : GEORGE VITSARAS / SOOC
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Κατά το ίδιο μέσο, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν επέτρεψαν την είσοδο της οικογένειας στην οποία ανήκει το σπίτι.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, μέλος της οικογένειας αισθάνθηκε αδιαθεσία και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ένταση σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : GEORGE VITSARAS / SOOC
Ένταση σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, ο πλειστηριασμός αφορά την πρώτη κατοικία οικογένειας από τον Μαραθώνα, της οποίας το μαγαζί καταστράφηκε από πυρκαγιά.

Ο πατέρας της οικογένειας έχασε τη ζωή του από εγκαύματα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι κατόπιν παρέμβασής του στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός σταμάτησε.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια. Ευχαριστώ την Ένωση για την άμεση ανταπόκριση της και φυσικά την Τράπεζα που ανέστειλε».

Σχετικά Νέα