Ενστάσεις Γιαννάκου για το ν/σ περί «επιτελικού κράτους»

Διευκρινίσεις και βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος ζήτησε η Μαριέττα Γιαννάκου που εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου έτσι όπως προωθείται.

Αφού χαρακτήρισε ως μη αμφισβητήσιμο το γεγονός ενίσχυσης της γνώσης, όπως είπε, του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, γύρω από το τι τεκταίνεται στα διάφορα υπουργεία, κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει ποιος και πως θα παρακολουθείται η εκτέλεση του έργου ιδίως για τις δημοσιονομικές πολιτικές.

«Έχοντας υπηρετήσει σε κυβερνήσεις με δύο διαφορετικούς πρωθυπουργούς, πρέπει να σας πω ότι για να επιτευχθεί ο συντονισμός και η ουσιαστική διαδικασία ή θα πρέπει ο πρωθυπουργός να είναι όλη μέρα στο τηλέφωνο με τον υπουργό ή θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα και των υπηρετούντων στο πρωθυπουργικό γραφείο, ουσιαστικής συνεννόησης με τα διάφορα υπουργεία. Και πράγματι φαίνεται πως ο θεσμός της συνεννόησης με τον υπουργό δεν πέτυχε ως σήμερα», είπε στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο και ζήτησε διευκρινίσεις για τον ρόλο των υπουργών, καθώς σε κάθε υπουργείο θα υπάρχει ένας υπηρεσιακός γενικός γραμματέας, ένας υφυπουργός που παίρνει κατευθείαν αρμοδιότητες, ένας γραμματέας κλπ.

Σχετικά Νέα