

Να επανεξετάσει το ζήτημα της προοπτικής πρόσληψης μόνιμων δικαστικών υπαλλήλων που θα συνεπικουρούν δικαστές και εισαγγελείς κατά την άσκηση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων, πριν την κατάθεση του Κώδικα στη Βουλή, ζητά με επιστολή της προς το υπουργείο Δικαιοσύνης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Στην τελευταία συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η δημιουργία ειδικής κατηγορίας Δικαστικών Λειτουργών που θα συνεπικουρούν το έργο των ήδη υπηρετούντων. Αναφερθήκαμε επίσης διεξοδικά στην πρόταση για σύσταση «δικαστικής αστυνομίας», ενός σχεδίου που εκκρεμεί από την δεκαετία του 1980 και τοποθετηθήκαμε θετικά στην προοπτική πρόσληψης μόνιμων δικαστικών υπαλλήλων που θα συνεπικουρούν δικαστές και εισαγγελείς κατά την άσκηση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων (πχ εξειδικευμένων γραφολόγων, ψυχολόγων και άλλων επιστημονικών ειδικοτήτων).
Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι στο νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων υπάρχει πρόβλεψη για δύο αυτοτελείς κατηγορίες δικαστικών υπαλλήλων – βοηθών των Δικαστικών Λειτουργών με καθήκοντα που ουδεμία σχέση έχουν με τις πραγματικές ανάγκες της Δικαιοσύνης: Δικαστικοί υπάλληλοι που θα κάνουν τη συγκέντρωση νομολογίας και νομοθεσίας και υπάλληλοι που θα κάνουν επαφές με άλλα Δικαστήρια και θα ασκούν καθήκοντα επικοινωνίας με τον Τύπο!
Η συγκέντρωση της νομολογίας και της νομοθεσίας, που αφορά συγκεκριμένη υπόθεση, αποτελεί ένα από τα κύρια καθήκοντα των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και τις τράπεζες νομικών πληροφοριών, έχουν πλήρως εξοικειωθεί εδώ και δεκαετίες. Οι δε επαφές των Δικαστηρίων με άλλα Δικαστήρια γίνεται από τις αιρετές διοικήσεις τους και η επικοινωνία με τον Τύπο καλύπτεται από τις Δικαστικές Ενώσεις. Είναι εξάλλου αδιανόητο να καλούνται Δικαστικοί Υπάλληλοι να ερμηνεύουν δικαστικές αποφάσεις και να εκπροσωπούν Δικαστικούς Λειτουργούς.
Τη στιγμή που τα κενά στις οργανικές θέσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων είναι τεράστια και δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στα Δικαστήρια της χώρας, είναι τουλάχιστον άτοπο να προωθούνται τέτοιες διατάξεις και να προβλέπονται κατηγορίες υπαλλήλων που δεν θα έχουν κανένα απολύτως αντικείμενο εργασίας. Ζητούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επανεξετάσει το ζήτημα πριν την κατάθεση του Κώδικα στη Βουλή
Σχετικά Νέα
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.
Αναστάτωση στη Χερσόνησο: 31χρονος αλλοδαπός ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα και απειλούσε να πέσει
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε περιοχή της Χερσονήσου, όταν 31χρονος αλλοδαπός.