Ενώπιον του ανακριτή οι συλληφθέντες του κυκλώματος που εκβίαζε καταστηματάρχες

Η αγανάκτηση των καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας οδήγησε στη σύλληψη του κυκλώματος που τους απομυζούσε συστηματικά. Οι εκβιασμοί, οι εικονικοί έλεγχοι και τα ποσά που περνούσαν από χέρι σε χέρι με τη βοήθεια τσιλιαδόρων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκονται 14 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα το οποίο με εκβιασμούς και απειλές αποσπούσε χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι ιδιοκτήτες σπιτιών αλλά και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.

Μια 43χρονη από την Πάτρα, φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν σωρεία ασικημάτων ενώ έξι από αυτούς πήραν ήδη προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη (11/7). Οι υπόλοιποι απολογούνται σε ανακριτή διαφθοράς.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται και είναι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη τεθεί σε αργία, όπως και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του ΠΑΣΟΚ που επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών, προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα