Ενώπιον του ανακριτή οι συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονης – Με διορισμένο δικηγόρο ο 53χρονος – Ταυτοποιήθηκαν πάνω από 10 άτομα

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος συγκατηγορούμενος που στην υπόθεση σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για όσα τους καταλογίζονται με τον 53χρονο να καλείται να δώσει εξηγήσεις για βαρύτατες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του. Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθεί σήμερα και ο έτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση του 12χρονου παιδιού, Γιάννης Σοφιανίδης, ο οποίος φέρεται να πλήρωσε τον 53χρονο για να έρθει σε επαφή με το κοριτσάκι.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο δικηγόρος Βασίλειος Νουλέζας δήλωσε παραιτήθηκε από την εκπροσώπηση του 53χρονου, ενώ σε δηλώσεις του έξω από την Ευελπίδων ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα αναλάβει την υπόθεση, γιατί υπάρχουν ελλείψεις στη δικογραφία.

Για την υπεράσπιση του 53χρονου θα διοριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος από τον ανακριτή.Εφόσον αποδεχθεί τον διορισθέντα συνήγορο ο Μίχος, θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο δικηγόρος.

Ωστόσο, σήμερα, εκπνέει το όριο των πέντε ημερών που μπορεί να κρατείται χωρίς απολογία, οπότε ο Μίχος ή θα συναινέσει για την παράταση της κράτησής του αν ζητήσει προθεσμία ο δικηγόρος ή θα απολογηθεί χωρίς δικηγόρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 53χρονος, δρούσε μεθοδικά κυρίως μέσω του διαδικτύου με προφίλ που φαίνονταν να ανήκαν στη 12χρονη, τα οποία στην πραγματικότητα διαχειριζόταν ο ίδιος.

Ταυτοποιήθηκαν πάνω από 10 άτομα – Συγκλονίζει η κατάθεση της ανήλικης – Οι απειλές του 53χρονου και η αποκάλυψη-σοκ της γιαγιάς

Δίχως τέλος η φρίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικοί των εργαστηρίων εντόπισαν τόσο στο κινητό της 12χρονης όσο και στο κινητό του 53χρονου, φωτογραφίες του παιδιού σε άσεμνες στάσεις, έχοντας γύρω της στρωμένα δεκάδες χαρτονομίσματα διαφόρων αξιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 10 άτομα μέσω ηλεκτρονικών διευθύνσεων και τηλεφωνικών αριθμών και όταν η διαδικασία ταυτοποίησης και των υπολοίπων ολοκληρωθεί, τότε θα κληθεί η 12χρονη να αναγνωρίσει πρόσωπα, προκειμένου να συνταχθεί συμπληρωματική δικογραφία.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι συγκλονιστικά. Υπάρχουν καταχωρημένα στο κινητό του παιδιού τηλέφωνα «πελατών», αρκετά από αυτά είναι κινητά φαντάσματα,τα οποία όμως είναι δυνατό να εντοπιστούν. Αυτό δείχνει ότι η 12χρονη είχε και απευθείας επαφή με τους «πελάτες».

Οταν το παιδί μίλησε στους παιδοψυχολόγους του τμήματος προστασίας ανηλίκων, ήταν σαν ρομπότ από την πλύση εγκεφάλου που είχε υποστεί και όταν αναφερόταν στον 53χρονο έλεγε πάντα «ο κ. Ηλίας μου είπε να κάνω αυτό…», «ο κ. Ηλίας μου είπε αυτό δεν είναι κακό…».

Προς το τέλος της κατάθεσης, η 12χρονη έδειξε τρομαγμένη λέγοντας ότι, όταν αντιδρούσε, αυτός της έλεγε «θα σας αφήσω να πεθάνετε της πείνας όλη σου η οικογένεια ή θα σας κάψω όλους ζωντανούς».

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε την Τετάρτη η γιαγιά της 12χρονης, που βρίσκεται στο επίκεντρο της φρικτής υπόθεσης βιασμού, για την οποία έχουν ήδη συλληφθεί τόσο ο 53χρονος που φέρεται να την βίαζε και να την εξέδιδε, όσο και ένας 42χρονος ο οποίος φέρεται να έχει βιάσει πολλές φορές το κορίτσι, γύρω στις 10 φορές, σύμφωνα με την μαρτυρία της ανήλικης.

Η γιαγιά της 12χρονης, λίγες ώρες μετά τη συγκλονιστική μαρτυρία του θείου του κοριτσιού, είπε μεταξύ άλλων πως η σύζυγος του 53χρονου έδινε στην οικογένεια του κοριτσιού 10.000 ευρώ για να «κουκουλώσουν» την υπόθεση, αλλά και ότι ο 53χρονος ζητούσε από την 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και από τα μικρότερα αδελφάκια της.

Όπως είπε η γιαγιά της 12χρονης, «είμαστε σε άθλια κατάσταση, δεν μπορείτε να καταλάβετε… Η γυναίκα του πήγε σπίτι και προσπάθησε να πληρώσει τη μάνα του παιδιού για να μη μιλήσει, να αποσύρει την καταγγελία και λέει η μάνα του “φύγε από ‘δω, μη σε θάψω”. Δεν πληρώνεται η ψυχολογία του παιδιού και η τιμή του, ενός 12χρονου παιδιού με δέκα χιλιάρικα… ούτε με εκατομμύρια! Δηλαδή, αν ήμουν εγώ στη θέση της, δεν ξέρω τι θα έκανα. Πώς κρατήθηκε η κοπέλα, γιατί είναι μια κοπελίτσα μικρή κι αυτή, είναι 35-36 χρόνων, παντρεύτηκε μικρή και έκανε παιδιά. Πως κρατήθηκε… Δεν ξέρω, εγώ δεν θα κρατιόμουν αν ήμουν στη θέση της».

«Δεν αποκάλυψε το παιδί… το παιδί το είχα εδώ εγώ. Ερχότανε και ήταν συνέχεια άρρωστο: έκλαιγε, “πονάει το κεφάλι μου”, “πονάει η κοιλιά μου”, “πονάει εκείνο”… “Τί έχεις παιδί μου;”. Δεν ήθελε το παιδί να μιλήσει. Το κράταγα εδώ, “μείνε μαζί μου, έλα να πάμε εδώ, έλα εκεί”. Χτύπαγαν τα τηλέφωνα, τα μηνύματα και σηκώνονταν και έφευγε κλαίγοντας. Απλά ανακαλύψαμε όλα αυτά στο τηλέφωνο, στο τηλέφωνο τα βρήκαμε όλα αυτά.

Τα μηνύματα τα είδανε αυτοί που ξέρουν και τα παιδιά εδώ.. Είδαμε μόνο κάτι μηνύματα, ότι «να μπεις στο μπάνιο να βγάλεις γυμνές φωτογραφίες”, “να βγάλεις φωτογραφίες γυμνή και να τις ανεβάσεις”, να του τις στείλει και όχι μόνο το μικρό κορίτσι, να βγάλει και απ’ τις αδερφές του γυμνές και να τις στείλει!», είπε η γιαγιά του κοριτσιού.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «ζητούσε φωτογραφίες. Δεν ξέρω και το μικρό που είναι 7 χρόνων αν ζητούσε κι από αυτό, αλλά για δυο αδερφές που έχει πιο μεγάλες, ζητούσε φωτογραφίες. Είδαμε τα μηνύματα τότε και βρίσαμε, δεν ξέραμε καν όμως ποιος είναι. Δεν ξέραμε ποιος είναι, είδαμε τα μηνύματα, τα σβήσαμε, τον πήραμε, τον βρίσαμε, τι να κάνουμε δεν ξέραμε…Τι να πω. Από τη μέση και κάτω έδειχνε τις φωτογραφίες, δεν έδειχνε το πρόσωπο. Στις φωτογραφίες δεν ήταν αυτός γυμνός. Εγώ είμαι δίπλα τους (ενν. στα παιδιά) μέρα νύχτα. Δεν τα αφήνω από κοντά, τα προσέχω…Είμαι κοντά στα παιδιά. Τα προσέχουμε τόσο πολύ που… δεν ξέρω πως έγινε αυτό, δεν ξέρω πως έγινε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα