Ενισχύθηκε ο κυκλώνας Ντόριαν – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, που εδρεύει στο Μαϊάμι (Φλόριντα), ο κυκλώνας Ντόριαν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 645 χιλιομέτρων ανατολικά από τις βορειοδυτικές Μπαχάμες με ριπές ανέμου μέγιστης ταχύτητας 215 χιλιομέτρων ανά ώρα

Ο κυκλώνας Ντόριαν ενισχύθηκε περαιτέρω, περνώντας στην εξαιρετικά επικίνδυνη Κατηγορία 4, όπως γνωστοποίησε το εθνικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τυφώνες και κυκλώνες των ΗΠΑ (National Hurricane Center, NHC).

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, που εδρεύει στο Μαϊάμι (Φλόριντα), ο κυκλώνας Ντόριαν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 645 χιλιομέτρων ανατολικά από τις βορειοδυτικές Μπαχάμες με ριπές ανέμου μέγιστης ταχύτητας 215 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση για το εάν θα απομακρυνθούν κατεπειγόντως από τις εστίες τους κάτοικοι των περιοχών της πολιτείας της Φλόριντας που απειλούνται από τον κυκλώνα θα ληφθεί πιθανόν αύριο Κυριακή.

«Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε εκκένωση [περιοχών] στη Φλόριντα αλλά είναι λίγο νωρίς» για να υπάρξει απόφαση, είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για το Καμπ Ντέιβιντ, όπου θα περάσει το Σαββατοκύριακο.

Οι αρχές της Φλόριντας έχουν θέσει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πληροφορίες: Reuters

Σχετικά Νέα