Ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ στη συνάντηση Δένδια – Ρίκερ

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις βρέθηκαν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον εκτελούντα χρέη βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, πραγματοποιεί περιοδεία σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία (21-27 Ιουλίου), προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και επιχειρηματίες.

Στα Σκόπια, ο Αμερικανός διπλωμάτης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθού διμερή θέματα και η πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Mέσω του Twitter, o πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, καλωσόρισε τον «φίλο και συνάδελφό» του στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη αυτή είναι «άλλη μια ένδειξη της υπόσχεσής μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμμετάσχει η νέα ελληνική κυβέρνηση στο πλήρες φάσμα του Στρατηγικού Διαλόγου μας».

 

Σχετικά Νέα