

Ενισχύονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τις βαριές απώλειες της Τρίτης που οδήγησαν τις τιμές σε bear market με απώλειες πάνω από 20% από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας.
Ειδικότερα, το WTI Απριλίου κερδίζει 1,9% στα 98,27 δολ. το βαρέλι μετά την χθεσινή του κατρακύλα σε ποσοστό 6,4%. Το Brent Μαΐου σημειώνει άλμα 2,9% στα 102,80 δολ. στο ICE μετά την βουτιά της Τρίτης κατά 6,5%.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πυροδότησε ένα ξέφρενο ράλι, με τις τιμές του πετρελαίου να σκαρφαλώνουν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, στα 139 δολ. την προηγούμενη εβδομάδα. Ως απάντηση στο ράλι των τιμών οι ΗΠΑ εξετάζουν τη χαλάρωση κάποιων περιορισμών στην πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας, ενώ αναζωπυρώθηκαν και οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν θα επηρεάσουν μια συμφωνία στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δημιουργώντας αισιοδοξία ότι μια συμφωνία που θα επιτρέπει την επιστροφή του ιρανικού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Υεμένη: Οι Χούθι κάνουν λόγο για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.