Ενισχύεται η υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην UNICEF

Αυτή την εβδομάδα, οι ομοσπονδιακοί νομοθέτες των ΗΠΑ ψήφισαν νομοθεσία για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το έτος χρήσης του 2020, συμπεριλαμβανομένων 134 εκατομμυρίων δολαρίων σε βασικούς πόρους για τη UNICEF – την υψηλότερη συμβολή στην ιστορία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Καθώς πλησιάζει το τέλος του 2019, το Κογκρέσο συγκλήθηκε για να αποφασίσει για την χρηματοδότηση στο έτος χρήσης του 2020. Το τελικό νομοσχέδιο, που σύντομα αναμένεται να υπογραφεί σε νόμο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δείχνει την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τα παιδιά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 1,5 εκατομμύρια δολάρια στους βασικούς πόρους της UNICEF. Αυτή η πράξη σηματοδοτεί την πρώτη αύξηση της συνεισφοράς των ΗΠΑ στην UNICEF σε τέσσερα χρόνια.

Το Κογκρέσο ενέκρινε την πρώτη αύξηση της συνεισφοράς των ΗΠΑ στην UNICEF σε 4 χρόνια

Ο νόμος για το έτος χρήσης 2020 σηματοδοτεί τη συνεχή υποστήριξη του Κογκρέσου για τα παιδιά του κόσμου με αρκετούς άλλους βασικούς τρόπους.

Για παράδειγμα, ο νόμος:

– Διπλασιάζει το ποσό της χρηματοδότησης σε 2 εκατομμύρια δολάρια για τον Οργανισμό Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) για την καταπολέμηση του τετάνου (MNT), μιας σκληρής ασθένειας που είναι συχνά μοιραία για τα νεογνά, αλλά εντελώς αντιμετωπίσιμη μέσω εμβολίων. Η εξάλειψη του MNT αποτελεί από καιρό προτεραιότητα της UNICEF και του εταίρου της Kiwanis International.

– Διατηρεί κονδύλια ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση προβλημάτων ανεπάρκειας ιωδίου, ενός άλλου στόχου της UNICEF και της Kiwanis.

– Αυξάνει την οικονομική βοήθεια στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Υγείας, το οποίο υποστηρίζει την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, της ελονοσίας και την πρόληψη του ιού HIV / AIDS και άλλες ενέργειες που η UNICEF διενεργεί εδώ και καιρό.

– Ενισχύει την υποστήριξη για περαιτέρω προτεραιότητες της UNICEF, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της χρηματοδότησης σε ζητήματα που αφορούν το νερό, την υγεία και την υγιεινή (WASH), τη διατροφή, την προστασία των ευάλωτων παιδιών και την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων.

Ο νόμος ορίζει επίσης ότι 25 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στο εκπαιδευτικό fund, Can not Wait, το πρώτο διεθνές fund που ασχολείται με την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και παρατεταμένες κρίσεις.

Η εθελοντική υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι κρίσιμη για το έργο της UNICEF για τη διάσωση και βελτίωση της ζωής των παιδιών

Η UNICEF δεν λαμβάνει καμιά χρηματοδότηση από τα Ηνωμένα Έθνη: Η υποστήριξη προγραμμάτων εξαρτάται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές από κυβερνήσεις, ΜΚΟ, ιδρύματα, εταιρείες και ιδιώτες. Η συνεισφορά που λαμβάνει η UNICEF από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αν και εθελοντική, είναι απολύτως κρίσιμη για την καθημερινή εργασία της UNICEF για την παροχή βοήθειας ζωτικής σημασίας σε παιδιά ανά τον κόσμο.

Αυτή η νομοθεσία αποτελεί απόδειξη της πίστης και της υποστήριξης του Κογκρέσου στο έργο της UNICEF – και αυτό δεν συμβαίνει από μόνο του. Αυτό συμβαίνει λόγω της προϊστορίας που έχει η UNICEF όσον αφορά την παροχή βοήθειας σε παιδιά, και αυτό επειδή η UNICEF USA σε όλη τη χώρα μιλάει ανοιχτά για το ζήτημα #foreverychild (για κάθε παιδί), δημιουργώντας σχέσεις με το Κογκρέσο, υπενθυμίζοντας σε μέλη του Κογκρέσου ότι οι ψηφοφόροι τους πιστεύουν στο έργο της UNICEF.

Σχετικά Νέα