Ενισχύεται η στερλίνα

Ενισχύεται στερλίνα έναντι δολαρίου και ευρώ στην αγορά συναλλάγματος καθώς η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι θα αποχωρήσει από την πρωθυπουργία της Βρετανία; στις 7 Ιουνίου.

Την τελευταία εβδομάδα η στερλίνα ήταν αντιμέτωπη με πιέσεις, ενώ σημείωσε και το μεγαλύτερο πτωτικό σερί έναντι του ευρώ, από τη δημιουργία μάλιστα του ενιαίου νομίσματος της ευρωζώνης.

Το πρωί της Παρασκευής, όπως μεταδίδει το newmoney.gr,  η στερλίνα ήταν στο 1,1316 έναντι του ευρώ καθώς οι αγορές ανέμεναν με ανυπομονησία από την κα. Μέι να αποκαλύψει την ημερομηνία της αποχώρησής της από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών.

Στην ομιλία της μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Επιτροπής 1922, σερ Γράχαμ Μπρέιντι, η πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στις 78 Ιουνίου. Η είδηση αυτή ενίσχυσε τη στερλίνα, στο 1,3445 έναντι του ευρώ και στο 1,2703 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Χθες, ήταν η 13η συνεχόμενη ημέρα απωλειών για τη στερλίνα έναντι του ευρώ. Στις αρχές του μήνα όταν ήταν οι συνομιλίες Συντηρητικών – Εργατικών κινούνταν σε θετικό κλίμα, η στερλίνα σχεδόν έφτασε σε ετήσιο υψηλό έναντι του ευρώ,στο 1.18.

Από τότε, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών και τις αυξανόμενες πιέσεις στη Μέι, η ισοτιμία στερλίνα – ευρώ έχασε πάνω από 3,5%.

Σχετικά Νέα