

Η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) με βάση το οποίο το Κίεβο θα λάβει έως 522 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει την αντοχή του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία θα λάβει 422 εκατομμύρια δολάρια ως νέα ενεργειακή βοήθεια και άλλα 100 εκατ. δολάρια θα υπόκεινται στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, περιλαμβανομένων μεταρρυθμίσεων, ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Κυριακή.
Ένας από τους σκοπούς του μνημονίου είναι να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκαταστήσει κρίσιμης σημασίας υποδομές, ανέφερε, μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και μετασχηματιστές, που είχαν ως αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό κατά περιόδους πέρυσι τον χειμώνα.
Η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες επισκευές από τότε, αξιωματούχοι όμως έχουν προειδοποιήσει για νέες επιθέσεις αυτόν τον χειμώνα και η Ρωσία έπληξε εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.
Το MoU αποσκοπεί επίσης να βοηθήσει την Ουκρανία να εργαστεί προς τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα και τη μετάβασή της μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία σε μια χαμηλού άνθρακα, ανταγωνιστική ενεργειακή οικονομία, ενσωματωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ.
Η πρεσβεία ανακοίνωσε την υπογραφή του MoU έπειτα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σχετικά Νέα
Αυστραλία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών
Οι αυστραλιανές αρχές ξεκίνησαν σήμερα, Σάββατο (24/5) εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι.
Ρωσία: Πρόστιμο σε 84χρονη επιζήσασα της πολιορκίας του Λένινγκραντ επειδή απηύθυνε έκκληση για ειρήνη
Στην 84χρονη Λιουντμίλα Βασίλιεβα, επιζήσασα της πολιορκίας του Λένινγκραντ, επιβλήθηκε την Παρασκευή πρόστιμο από.
Βρετανία: Τα κουκλάκια Labubu αποσύρονται από τα ράφια των καταστημάτων
Απογοήτευση και εκνευρισμός για τους Βρετανούς λάτρεις των Labubu: οι πωλήσεις των μικρών λούτρινων.
Γερμανία: Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο υποπτέραρχος Χόλγκερ Νόιμαν
Ο υποπτέραρχος Χόλγκερ Νόιμαν θα είναι ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της.