Ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων του Τραμπ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο

Ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για θέματα εμπορίου, ο Κλιτ Ουίλεμς, θα αποχωρήσει εντός των επόμενων εβδομάδων προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, μετά τη γέννηση του παιδιού του.

Ο Ουίλεμς, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα και είναι βοηθός του οικονομικού συμβούλου του Τραμπ, Λάρι Κούντλοου, θα αντικατασταθεί από την Κέλι Αν Σο, τη νυν διευθύντρια του τμήματος διεθνούς εμπορίου, επενδύσεων και ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κούντλοου σημείωσε ότι «ο Κλιτ βοήθησε τον πρόεδρο να αλλάξει την παγκόσμια συζήτηση για το εμπόριο και να κάνει εξαιρετική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα, την ΕΕ, την Κορέα και να μεταρρυθμίσει το διεθνές εμπορικό σύστημα».

Ο Ουίλεμς συμμετείχε ενεργά, αν και από τα παρασκήνια, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, επικεφαλής των οποίων είναι ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν και ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ. Ως μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας, έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη το Πεκίνο το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι μόλις απέκτησε δεύτερο παιδί με τη σύζυγό του και δεν αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο επειδή είναι δυσαρεστημένος με τη δουλειά του. «Αγαπώ τη δουλειά μου αλλά αγαπώ και την οικογένειά μου επίσης», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Ουίλεμς έχει ήδη αποδεχθεί μια θέση στον ιδιωτικό τομέα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Σχετικά Νέα