Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Μια φρικτή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, μια αστυνομική έρευνα που χωλαίνει, μια δίκη που δεν έχει οριστεί ακόμη, δύο δράστες που κυκλοφορούν ελεύθεροι και μια οικογένεια που δεν ζητά τίποτε άλλο από την απόδοση δικαιοσύνης για το θάνατο του παιδιού της.

Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, ίσως έμενε στο σκοτάδι αν δεν κυκλοφορούσαν τα βίντεο που έδειχναν τα πραγματικά και βίαια γεγονότα.

Παρουσιάστηκε ως πρεζάκι που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να κλέψει, εγκλωβίστηκε και προσπαθώντας να βγει από την τζαμαρία, έσπασε τα τζάμια κι έχασε τη ζωή του.

Η πραγματικότητα όμως έγινε γνωστή λίγες ώρες αργότερα, όταν δημοσιεύθηκαν οι πρώτες εικόνες. Αν δεν ήταν αυτές, ο Ζακ ίσως να ήταν ακόμα “το πρεζάκι που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να κλέψει….”.

 

Ακόμα κι όταν δημοσιεύτηκαν τα πρώτα βίντεο με τον Ζακ να  δέχεται τα ανηλεή χτυπήματα των δραστών κάποιοι επέμεναν οτι ο νεαρός μπήκε για να κλέψει, κρατώντας μάλιστα μαχαίρι. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονταν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, οι δύο που εξάντλησαν όλο το μίσος τους στο σώμα του Ζακ.

Και οι νοικοκυραίοι τους πίστευαν. Και τους δικαιολογούσαν. “Έπρεπε να σώσουν την περιουσία του μεροκαματιάρη κοσμηματοπώλη” έλεγαν αδιαφορώντας για τη βία που ασκήθηκε σε ένα ανύμπορο πλάσμα. Αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή. Ήταν οι ίδιοι που δικαιολόγησαν και τους αστυνομικούς που τον χτυπούσαν, λέγοντας πως ο “δράστης” ήταν σε κατάσταση αμόκ, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούσε να περπατήσει και παραπατούσε από τα πολλαπλά χτυπήματα.

Στο παρακάτω βίντεο  δείχνει τις τελευταίες στιγμές προτού ο Ζακ μπει στο κοσμηματοπωλείο. Εκεί φαίνεται καθαρά η ταραχή του. Θέλει να μπει σε κατάστημα – ταχυφαγείο. Κάποιοι τον τραμπουκίζουν και δεν τον αφήνουν να πάρει ένα μπουκάλι νερό. Τον διώχνουν κακήν κακώς…

 

 

Σχετικά Νέα