

Ένας αστυφύλακας και ένας ειδικός φρουρός, που υπηρετούν στην Αττική, είναι μεταξύ των έξι συλληφθέντων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για ναρκωτικά και παράβαση καθήκοντος.
Ειδικότερα, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού-επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος. Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, για τα οποία δεν συνέτρεχαν, όμως, οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς αστυφύλακας, από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη. Τις ποσότητες αυτές, τις προμηθευόταν από άλλο συλληφθέντα, ενώ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης.
Παράλληλα, ο αστυφύλακας φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μέτρα προφύλαξης και ειδικότερα κωδικοποιημένες συνομιλίες και χρήση διαδικτυακών εφαρμογών στις επικοινωνίες, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.
Ο κατηγορούμενος αστυφύλακας, ενώ βρισκόταν χθες, Σάββατο 8 Απριλίου, σε διατεταγμένη υπηρεσία, με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, προφασίστηκε στο συνοδό του ότι έπρεπε να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο, που επρόκειτο να ταξιδέψει. Αμέσως μετά, απομακρύνθηκε από το υπηρεσιακό όχημα και συναντήθηκε με έναν από τους συλληφθέντες, τον οποίο προμήθευσε με κάνναβη, βάρους οκτώ γραμμαρίων.
Όσον αφορά στον ειδικό φρουρό, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για προσωπική του χρήση.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 2 κιλά και 536,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες, καθώς και 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Σχετικά Νέα
Εξαφάνιση 15χρονης από τον Άλιμο – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Συναγερμός σήμανε στον Άλιμο για την εξαφάνιση της Αντάνια – Λορένα Φ., 15 ετών..
Ελευσίνα: Εργατικό ατύχημα σε δεξαμενόπλοιο – Τραματίστηκε 29χρονος ναυτικός
Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας, όταν 29χρονος αλλοδαπός ναυτικός, τουρκικής υπηκοότητας,.
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ζευγάρι που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες κόρες του
Στη φυλακή οδηγείται ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, καθώς κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση των.
Χαμός σε πανηγύρι στην Εύβοια: Αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες μετά την παρεξήγηση δύο τοπικών προέδρων
Χαμός σε πανηγύρι στην Εύβοια. Η αρχική παρεξήγηση μεταξύ δύο τοπικών προέδρων γρήγορα πήρε.