

Ένας 70χρονος Παλαιστίνιος έπεσε σήμερα νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ο Ραούχι Ρασίντ Σαουάφτα, 70 ετών, πέθανε αφού «δέχθηκε σφαίρα στο πρόσωπο» κατά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τούμπας, επεσήμανε το παλαιστινιακό υπουργείο.
Εννέα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά, στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις, σημείωσε η ίδια πηγή.
Όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, ισραηλινή δύναμη που αποτελούνταν από στρατιώτες που φορούσαν πολιτικά προσποιούμενοι τους Παλαιστίνιους αρχικά εισήλθε στην Τούμπας και περικύκλωσε ένα σπίτι, προτού την ακολουθήσουν ενισχύσεις από τον στρατό.
Προς το παρόν ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.
Εξάλλου ένας 14χρονος Παλαιστίνιος που τραυματίστηκε χθες Δευτέρα από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στην Ζαουάτα, νοτιοδυτικά της Τούμπας, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. Πέντε ακόμη Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί χθες σε διάφερες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη.
Με βάση το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 122 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών ή εποίκων μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.
Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη ήταν τεταμένη ακόμη και πριν το ξέσπασμα αυτού του πολέμου, με συχνές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, όξυνση της βίας των εποίκων εναντίον Παλαιστινίων και επιθέσεις παλαιστινίων εναντίον εποίκων και των ισραηλινών δυνάμεων.
Σχετικά Νέα
Γερμανός υπ. Άμυνας: Ο Τραμπ υπερτίμησε την επιρροή που διαθέτει πάνω στον Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε λανθασμένα την επιρροή του στον Ρώσο πρόεδρο.
ΗΠΑ: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Νέα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι.
ΗΠΑ: Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας μπέρδεψε το habeas corpus με το δικαίωμα απέλασης μεταναστών
Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, η Κρίστι Νόεμ, μπέρδεψε χθες Τρίτη την αρχή.