Ενα εκατ. υπογραφές το αίτημα κατά της απόφασης Τζόνσον για αναστολή του Κοινοβουλίου

Το αίτημα των Βρετανών που απαιτεί να ακυρωθεί η απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να ανασταλεί η λειτουργία του κοινοβουλίου, έχει συγκεντρώσει ενα εκατομμύριο υπογραφές.

Το αίτημα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής των Κοινοτήτων κατάφερε να φτάσει τον απαιτούμενο αριθμό, περίπου 12 ώρες μετά την ανακοίνωση του Τζόνσον ότι σχεδιάζει να αναστείλει τις εργασίες του κοινοβουλίου προκειμένου να προωθήσει μια νέα εγχώρια ατζέντα την οποία θα ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής στις 14 Οκτωβρίου. Κάθε αίτημα που εξασφαλίζει 10,000 υπογραφές εγγυάται οτι θα υπάρξει κυβερνητική ανταπόκριση.

Το αίτημα, που δημιούργησε ο Μαρκ Τζόνστον στον ιστότοπο της Βουλής, δηλώνει ότι το κοινοβούλιο δεν πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του εκτός αν υπάρξει άλλη παράταση στην προθεσμία του Brexit ή σε περίπτωση που η ιδέα αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση αποσυρθεί.

«Το Κοινοβούλιο δεν πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία του ή να διαλυθεί εκτός αν έχει υπάρξει επαρκής παράταση του Αρθρου 50 ή ακυρωθεί η πρόθεση για αποχώρηση από την ΕΕ», αναφέρει το αίτημα.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Σχετικά Νέα