Εμβόλιο: Οι 30αρηδες δείχνουν το δρόμο – 100.000 εμβολιασμοί ανά ημέρα

Από το βράδυ της Τετάρτης 28 Απριλίου, οι πολίτες 40-44 ετών κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca και η ζήτηση ήταν τόσο αυξημένη που άνοιξαν νέες εμβολιαστικές γραμμές για να μπορούν οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού. H Ελλάδα ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ τις επόμενες ημέρες 100.000 θα εμβολιάζονται καθημερινά.

Αν εξαιρεθεί η Κυριακή του Πάσχα, οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται και τις αργίες με εμβόλια Astra Zeneca. Όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί μάλιστα, όσο περισσότερο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο λιγότερα θα είναι και τα περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους.

Ενδεικτική της διαδεδομένης επιθυμίας για να εμβολιαστεί ο κόσμος είναι πως από τα ραντεβού που κλείνουν για την ηλικιακή κατηγορία 30-44, μόνο το 5% ακυρώνεται. Χαρακτηριστικό είναι πως οι αρμόδιοι σκέφτονται να ανοίξουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι θέλουν να κάνουν εμβόλια και σε γενικές γραμμές είναι ασφαλές να ειπωθεί πως η ελληνική κοινωνία κινείται σε ρυθμούς εμβολίου.

Οπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί και πρόσθεσε πως ο Μάιος είναι ένας μήνας με εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα