Εμβολιασμός: Ανοιξε η πλατφόρμα για τους 40-44 ετών

Ανοιξε το απόγευμα της Μ. Τετάρτης η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 40 – 44.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44, θα υπάρξει άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Νωρίτερα, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για μια τεράστια υγειονομική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τον Μάιο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι άνω των τριάντα ετών όπως ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως ο συνολικός αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων θα φτάσει τα 1.500.

Στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών μέχρι στιγμής έχουν ήδη εμβολιαστεί 9.142 άτομα.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου είπε πως το επιδημιολογικό φορτίο μειώνεται αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων.

90% είναι η κάλυψη των ΜΕΘ στην επικράτεια ενώ οι αποσηλωνώσεις είναι περισσότερες από τις διασωληνώσεις. Ο δείκτης μετάδοσης εντωμεταξύ είναι κάτω από τη μονάδα.

Έχουμε όμως το στοίχημα να κερδίσουμε να νικήσουμε την πανδημία με τον εμβολιασμό πριν αυξηθούν οι μεταλλάξεις όπως σημείωσε.

Για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ήδη και με τις δύο δόσεις είπε πως αυτοί θα απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες στο μέλλον. Ακόμη όμως δεν είναι η ώρα για χαλάρωση των ατομικών μέτρων προστασίας.

Για το εκκλησιασμό αυτές τις ημέρες είπε πως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και να γίνεται χρήση διπλής μάσκας.

Ο καθηγητής κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στο μεταλλαγμένο στέλεχος από την Ινδία. Σημείωσε πως η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη αν και παρατηρείται κάποια υποχώρηση. Στην Αττική υπολογίζεται πως υπάρχουν 1500 λιγότερα ενεργά κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σημάδια μείωσης παρατηρούνται και στη Θεσσαλονίκη.

4392 είναι τα θετικά κρούσματα από τα self tests.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα