

Υποχρεωτικά κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 Απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η οποία δεν έχει ανακληθεί, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
-Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.3996/2011 ΦΕΚ Α’ 170), καταργήθηκε το άρθρο 15 του Ν.2639/1998 και δεν υφίσταται πλέον η αρμοδιότητα των Περιφερειαρχών για να ορίσουν ημέρες υποχρεωτικής αργίας.
-Πάγια θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ότι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να οριστεί ως αργία για το σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
-Παραμένει σταθερό το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση όλων των ζητημάτων αναφορικά με την θεσμοθέτηση ή μη της αργίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και η σύγχυση που δημιουργούνται κατά την ημέρα αυτή στη λειτουργία της αγοράς και των υπηρεσιών.
-Ειδικά για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, υπάρχει παλαιότερη απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης (αρ.πρωτ.22/19777/10-05-2002), η οποία δεν έχει ανακληθεί και ορίζει την εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να εποπτεύσουν την αγορά για την τήρηση της νομιμότητας της αργίας του Αγίου Πνεύματος.
Σχετικά Νέα
Βουλή: Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη ύστερα από μήνυση συγγενών
Νέα ποινική δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, σύμφωνα με.
Κλειστό το Φαράγγι της Σαμαριάς λόγω του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ στην Κάσο
Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς λόγω του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ.
Επεισόδια στη Νομική: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι έξι συλληφθέντες – Μόνο τρεις εξ αυτών δηλώνουν φοιτητές
Ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθούν οι έξι συλληφθέντες που έφυγαν λίγο μετά τις 09:00 από τη.
Φλώρινα: Νέο σκάφος για τη φύλαξη της Πρέσπας – Eνίσχυση της συνοριοφυλακής με νέο προσωπικό
Ένα νέο σκάφος για τη φύλαξη της Πρέσπας θα παραδοθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας,.