

Η κυβέρνηση του Καναδά χαρακτήρισε χθες Πέμπτη «απαράδεκτη» την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει εκ νέου δασμούς 10% στο καναδικό αλουμίνιο και ξεκαθάρισε ότι έχει πρόθεση να επιβάλει με τη σειρά της «αντίμετρα» ίσης αξίας.
«Η ανακοίνωση που έγινε από τις ΗΠΑ την 6η Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να επιβάλλουν τελωνειακούς δασμούς σε ορισμένα καναδικά προϊόντα αλουμινίου για λόγους εθνικής ασφαλείας, είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη», τόνισε η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης Κρίστια Φρίλαντ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου. «Σε αντίδραση στους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς, ο Καναδάς έχει την πρόθεση να επιβάλει γρήγορα αντίμετρα ίσης αξίας», πρόσθεσε η ίδια.
Η Φρίλαντ, πρώην υπουργός Εξωτερικών που παραμένει αρμόδια για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα· 18:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις υπηρεσίες της.
Η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης στηλίτευσε το γεγονός ότι οι δασμοί θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τις οικονομίες των δύο χωρών, που ήδη δοκιμάζονται εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο Τραμπ είχε επιβάλει δασμούς στο εισαγόμενο καναδικό αλουμίνιο και στον εισαγόμενο καναδικό χάλυβα το 2018.
Σχετικά Νέα
Αναβολή του ταξιδιού Νετανιάχου στο Αζερμπαϊτζάν «λόγω της άρνησης της Τουρκίας» για χρήση του εναέριου χώρου της
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.
-
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Οι πραγματικότητες είναι ότι υπάρχει μια παράνομη κατοχή στην Κύπρο εδώ και 50 χρόνια»,.
Μόνιμος Αντιπρόσωπος Πακιστάν στον ΟΗΕ: «Αν η Ινδία προβεί σε επιθετικές ενέργειες, θα ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα μας στην αυτοάμυνα»
Για την κλιμάκωση της έντασης των σχέσεων μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας μετά την επίθεση.
Γαλλία: Απόπειρα κλοπής ρολογιού μέλους της καταριανής βασιλικής οικογένειας αξίας 600.000 ευρώ στις Κάννες
Πολλά άτομα συνελήφθησαν χθες στις Κάννες, στη νοτιοανατολική Γαλλία, για απόπειρα κλοπής ενός πολυτελούς.