«Εμφύλιος» στο αμερικανικό δημόσιο – «Όχι» της βουλής στο Πεντάγωνο στη δέσμευση ενός δις για την κατασκευή του τείχους

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Λευκού Οίκου και στην ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων είναι η απόρριψη του αιτήματος των ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ για δέσμευση ενός δις δολαρίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή μεγάλου τμήματος του αντιμεταναστευτικού τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, το οποο αποτελεί και κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η συγκεκριμένη διαφωνία είχε γίνει αιτία και για την μεγαλύτερη παύση λειτουργίας του αμερικανικού δημοσίου, το λεγόμενο μπλακ άουτ, που στοίχισε δισεκατομμύρια στην αμερικανική οικονομία.

Την Τρίτη 26 Μαρτίου ο Πάτρικ Σάναχαν, που εκτελεί χρέη υπουργού Άμυνας, ανέφερε πως η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων απέρριψε το εν λόγω σχέδιο.

Το ποσό είχε μεταφερθεί από άλλα κατασκευαστικά σχέδια του στρατού προκειμένου να βοηθήσει στην οικοδόμηση του τείχους που θέλει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε ο Σάναχα

«Το DoD (σσ η αρμόδια επιτροπή στο Πεντάγωνο) προσπαθεί να παρακάμψει το Κογκρέσο και την αντίθεση του αμερικανικού λαού στη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων για το χτίσιμο ενός άχρηστου τείχους και ο στρατός πληρώνει το τίμημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άνταμ Σμιθ, Δημοκρατικός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής.

Την εντολή κατασκευής του τμημάτος του τείχους, μήκους 91 χιλιομέτρων, στην περιοχή του Ελ Πάσο, στο Τέξας είχε δώσει στο Πεντάγωνο το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Σχετικά Νέα