

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στη σύνοδο κορυφής της G7 ότι υποστήριξε την ιδέα ενός ανώτατου ορίου στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου, δεδομένου ότι κάποιοι βγάζουν χρήματα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία ανέβασε τις τιμές της ενέργειας.
«Κάποιοι παραγωγοί και κερδοσκόποι βγάζουν πολλά χρήματα με τον τρέχοντα πόλεμο», είπε ο Μακρόν προσθέτοντας ότι ήταν πολύ θετικός απέναντι σ’ ένα πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αερίου, το οποίο θα μπορούσε να είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί σε σύγκριση με ένα πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, και ότι μια συμμαχία αγοραστών πρέπει να διευρυνθεί για να λειτουργήσει ένα τέτοιο πλαφόν.
Η G7 εξετάζει τα ανώτατα όρια τιμών ως τρόπο για να αποτρέψει το κέρδος της Μόσχας από την εισβολή της στην Ουκρανία, η οποία έχει αυξήσει απότομα τις τιμές της ενέργειας.
Σχετικά Νέα
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.