Ελβετία: Σειρά μοναδικών διακρίσεων απέσπασαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Μια σειρά μοναδικών διακρίσεων απέσπασαν στη Γενεύη της Ελβετίας, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με 6 χρυσά βραβεία 1 ασημένιο καθώς και την ανάδειξη 2 γαστρονομικών ελαιολάδων στα Best of Class , συνολικά 9 βραβεύσεις, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων European International OliveOil Competition 2023.

Ο διεθνής διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα αξιολόγησης και ανάδειξης των ελαιολάδων που βρίσκονται στα ανώτατα ποιοτικά επίπεδα παγκοσμίως, με σκοπό να τα προβάλλει σε Ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές οι οποίες αναζητούν εξαιρετικά ποιοτικά ελαιόλαδα. Κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη.

Για το 2023, πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, από 15 έως 17 Μαΐου του 2023, με υψηλό ενδιαφέρον από τον διεθνή ελαιοκομικό τομέα.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων γίνεται από εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert paneltasters) διεθνούς κύρους και από πολλές χώρες του κόσμου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting), βάσει αυστηρών κριτηρίων αξιολόγησης.

Μετά την αρχική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών διενεργεί ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε συνεχείς φάσεις, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη των ελαιολάδων και στην συνολική βαθμολογία.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 9 συνολικά βραβεία 6 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 gourmet ελαιόλαδα τους, στα Best of Class του διαγωνισμού, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για την Ελληνική ελαιοκομία καθώς και παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Singe Estate – Terroir) καθώς συγκεντρώνει 690 διεθνείς βραβεύσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα